Знання VS Розуміння.

Я дуже часто зустрічаю грамотних та обізнаних людей)

Для мене знання - це досвід. Я нещодавно побачив виступ на TED одного математика, упіймав сенс, потім ще кілька десятків разів мозок наштовхнувся на фрази про розуміння та знання.

Після того, як почав структурувати все я помітив, що багато людей не розуміють, як би це слово просто не звучало, але вони просто не розуміють. Вони не розуміють, як отримують результати і як їх розвивати. Технології розвиваються, їх знання застарівають, а приймати нові - божевільний стрес і вони зависають на тому, що у них є в досвіді, працюють і помалу усвідомлюючи гаснуть.

Авторитет і досягнення трохи уповільнюють «ефект старіння», їх запрошують на сцени, вони багато показують крутих графіків і цифр, але також вони розуміють, що нові дрібні та спритні їх розривають на шматочки. Десь на іншому краю планети зараз, можливо, хтось написав шматок коду, який зітре їх зі списку гравців на ринку.

Я за останній рік зі своїми розробками працював і «пощупав мізками» дані компаній, загальний оборот яких більше 72 000 000 $ в рік. Є окремі компанії, з якими я не працював ще, але співвласник іноді зі мною радиться стосовно логіки роботи. Обіг грошей у цього проекту більше 2 000 000 $ за добу. Дуже приємно за довіру.

Деякі компанії я запускав з нуля разом зі власниками, вони у внутрішніх чатах називають мене непрямим засновником.

Коли мені кажуть, що у мене може бути недостатньо досвіду, я в душі посміхаюся трохи) З усією повагою до досвіду дорослих людей, але я навчився розділяти власників на тих, хто розуміє і тих, хто колись знав і досі на цьому живе за рахунок обігових коштів і мізерного прибутку на відсотках, але достатній для життя.

Компанія 1 - 200 000*27 * 12

Компанія 2 - 15 000 000 * 12

Компанія 3 - 400 000 * 27 * 12

Компанія 4 - 1 550 000 000

Компанія 6 - 1 500 000 * 12

Не можу через NDA озвучувати назви компаній. Цифри наближені до фактичних зараз, кожен з власників себе упізнає серед них.

Це компанії, з якими ми працювали вище за рівень просто опрацювання шаблонів, а де я все опрацьовував усередині в 2019 - 2020 роках.

Однією з цілей було, підтвердити теорію роботи та впливу закономірності, знайдену мною в 2018 році.

Все змінюється, любі власники. Всі, хто вчитався в текст і розуміє про що я, намагайтеся дивитися з різних ракурсів на свій бізнес, тому що я кожного разу чую ваше розуміння в продукті та виробництві. Але бізнес це не лише продукт, виробництво або продажі. Це маса ресурсів, пов'язаних між собою процесами.

Я вже давав в маси перші об'єми даних, які по-старому, можливо, виглядають, але абсолютно по-новому працюють, у них всередині математична закономірність, а математика апелює поняттями істини. А істина, як би ви не крутили, завжди одна.

Я розумію, що 80% компаній вищеперерахованих, скоротяться за найближчі 5 - 10 років і найстрашніше, що власники, це розуміють теж. Деякі з'їхали в ринку вже з ТОП позицій і далі не контролюють падіння. У них ядро працює не правильно, а його переробка - це як у будинку міняти фундамент і руками його не пощупати. Це зміни в декілька років, але якщо ви хочете бути представленими і через 20 років, то вам все одно треба йти тими шляхами, якими ви раніше не ходили…

Компанії, з якими я працював, знають і розуміють, що мені потрібно надавати всі дані. Від власника і до останнього підрядника, щоб я все розклав. Тому в мені божевільний досвід закачаний за два роки роботи над системою.

Ще багато невеликих компаній, які запрошували на зустрічі ТОП менеджерів, для оцінки сценаріїв розвитку цих компаній, з надією, що я вкажу щось, що вони зі своїх ракурсів не помічали раніше.

Якщо є бажання, ви можете запросити мене на будь-які свої збори. Ви побачите всю силу раціонального підходу до даних. Це часто виглядає, як з лікарями, у яких на руках усі аналізи та розуміння… я краще знатиму точну картину, чим прикрашені можливості.

Я завжди думаю спочатку ЯК (це про розуміння). Я спочатку структурую все, потім кручу з різних ракурсів, розглядаю десятки сценаріїв, комбіную дані та дуже часто це дає розуміння вірогідності, а як відомо математикам, на вірогідності можна впливати.

Цим дописом хотів написати, що безглуздо набивати знаннями голову, якщо ви не розумієте базових, фундаментальних закономірностей, як все будується.

Всім успіхів і розуміння!

*стаття з facebook