Навіщо математики в компанії?

Ми всі звикли сприймати інформацію та інші ресурси в 3D - це мобільні пристрої, додатки, побутові послуги, речі й так далі. Нас так привчили та у нас під таке нормально заточений мозок. Він з досвіду додумує/добирає з пам'яті/інтуїції невидимі сторони і видає картинку «повністю» для ухвалення рішень - потрібно це йому або ні, або як це використати. Це нас сильно відрізняє від тварин і робить нас, в порівнянні, «розумними». Так, це так в моєму розумінні. Але також я розумію, що люди - це наше «візуальне 3D сприйняття» застосували й до управління компаніями або іншими ресурсами, нам здається, що так простіше…

Так, так простіше користуватися і спілкуватися про щось)) Але ми ж розуміємо, що підприємництво - це і є створення тих самих 3D об'єктів, не лише продажі, просування або фінанси.

Вся ваша компанія - це величезний ресурс/об'єкт, який усі бачать, як одне ціле. Але питання «Як цим керувати?» нікуди не йде і це завдання не користувачів, а компанії. А тут вже починаються різні сценарії: або ви складаєте все з кубиків (3D) або з площини (2D). Другий варіант складний і нудний для визуалів, тому що ми, розклавши все на площини, не зупиняємось і починаємо площини розкладати на компоненти, а компоненти ще далі і аж до 1 і 0.

Математики розуміють, що будь-яке завдання вирішується розкладкою «ДАНО» на малі складові, пошук закономірностей, підбір або створення методів. Ваші компанії нічим не відрізняються від математичних завдань. Є те, що «ДАНО» і є «ЩО ПОТРІБНО ОТРИМАТИ», між ними невідомість. Так, тут буде ще питання до можливих результатів, вони бувають високими та низькими, але тут не будемо про це.

І так, ми «дано» розкладаємо на складові, дивимося які з цих складових можна замінити, щоб, зібравши назад об'єкт, вийшов бажаний результат (краще, ніж було до цього). Краще, ніж було до цього - це не просто гроші. Це іноді просто вище показник передбачуваності, або вірогідність, що компанія працюватиме і без власників в ролі СЕО. Рівень стресу від роботи об'єкту - це все показники, які можна покращувати за допомогою формули, яку я розробляв:

Показник = (ресурси + процеси) /2.

Ми цей метод заклали в основу методології, за допомогою нього я бачу компанії наскрізь. Ми трохи складно подаємо інформацію тому, що все дуже розгорнуто та не завжди просто в грошових показниках. Тому, що на гроші впливає дуже багато показників, насправді.

Vymex створений, щоб математики могли взяти будь-який об'єкт/показник в компанії, з 3D розкласти в 2D. Далі тримати на контролі всі ці площини, з легкістю розбирати все на ще менші деталі, з високою швидкістю і низькою витратною частиною знову збирати це усе в 3D об'єктів, які на виході використовує наш споживач.

І так, я не бачив жодної великої компанії, в якій десь в складі не схований математик.

Всі, хто хоче серйозних результатів - про математику треба думати та розуміти, що математика - це не множення, ділення або дорівнює...

Математика - це рішення задач, пошук закономірностей, розробка методів, які якраз усі й автоматизують. Бути ефектним, красивим і зовні сильним - це теж працює і це всі бачать, з таким не соромно і на сцені виступати. Але завтра з'явиться новий, який молодше, красивіше й сучасніше. Ваша авторитетність швидко згасне.

У математики немає авторитетів, є формула та метод, зрушити які можна тільки вигадавши сильніше формулу або метод. Думайте над своїми цілями та складовими.

*стаття з facebook