Що таке компанія та результати.

Важливо розуміти на початку, що є фізичний світ (все, що відбувається в реальності) і математика, за допомогою якої ми все це намагаємося описувати, щоб краще розуміти причини та наслідки.

Спершу давайте визначимо те, що компанія - це ресурс, який людина створила для отримання особистих результатів.

Цей ресурс утворився внаслідок комбінування різної форми інших ресурсів зі «складу ресурсів людини» таких, як інтелект, фінанси, довкілля, набір інструментів, які ввійшли до цього об'єкту та багато інших ресурсів, яких довелося з'єднати, щоб вийшла компанія.

Для нас компанія в цей же час = абстрактний об'єкт, який описується набором структурних одиниць, які являють собою компанію. На анімації видно цей набір, як приклад. На анімації ми схематично показали 3 людини з різними результатами та компанія всередині, як поле обміну.

Не важливо, який у вас за бізнес. Це все одно набір структурних одиниць з точки зору математики. Це може бути 2 СО або 10 000, логіка працюватиме за одним і тим же принципом, структуруючи результат на дрібні складові.

Що ще таке компанія для розуміння суті? Компанія - це місце обміну ресурсами/результатами різної форми між різними людьми (співзасновники, співробітники, клієнти).

Компанія - це об'єкт, який роздає ресурси кожній причетній до неї людині та міняє його особистий результат (на анімації видно повернення результатів).

Навіщо те, що ми моделюємо? Щоб розуміти результат, необхідно розуміти його структуру та розмірність ресурсів, які комбінуються всередині компанії для їх формування.

Ви залучаєте в компанію співробітників для того, щоб вони принесли в СО свої ресурси, якими вони володіють. Вони, змішавшись з вашими ресурсами, дадуть результати, які далі по структурі сформуються в результати компанії та розподіляться по «складах ресурсів людей».

«Склад ресурсів людини» - це те, чим володіє будь-яка людина та комбінує заради досягнення своїх цілей. Конуси на площинах - це візуалізація ресурсів, якими володіють люди.

Забудьте назавжди фразу, що ви в компанії володієте людськими ресурсами. Нічим ви не володієте. На моделі ми показуємо, що ви залучаєте людей, щоб вони поділилися своїми ресурсами з вашою компанією за допомогою структурної одиниці. Структурна одиниця - це не людина, а абстрактний об'єкт, на який розподілені ресурси компанії, залучені ресурси співробітників і підрядників для отримання результату.

Забудьте назавжди, що існує прямий обмін зі складу на склад, математично це не описується, все відбувається тільки через різної форми поля комбінування. Аж до простору, час в цьому всьому просто момент, коли це відбувається.

Якщо резюмувати, то я хотів з вами поділитись нашим розумінням, що будь-яка компанія - це поле обміну ресурсами/результатами між різними людьми заради їх цілей.

І тільки якщо ви зможете це описати математично, створити модель, то підвищується вірогідність, що ви створите щось справді ефективне та масштабне. Vymex - це екосистема, в якій ви створюєте компанію, а ми налаштовуємо ефективний обмін ресурсами між учасниками.

Ми розділяємо в себе «базові результати», які потрібні компанії та легко закладаються в екосистему Vymex, як iPhone з коробки, де встановлені та налагоджені базові додатки. Також «проєктна діяльність» - це про продажі, маркетинг і всі інші модні слова, які частенько використовує сучасний підприємець.

Тільки, як виявилося, результати проєктної діяльності компанії дуже залежні від того, як ви збудуєте базові результати (структуризація, комунікація, найм/звільнення співробітників, менеджмент завдань).

*стаття з facebook