Рішення та цілі - це головні ресурси, які все об'єднують.

Ви ніколи не переманите жодного фахівця з компанії, де є перше та друге.

А власники цих ресурсів навпаки, «глумливо», без особливих вкладень збирають кращих фахівців навколо своїх цілей за рахунок рішень і можливостей.

Для IT рекрутерів. У нас на фото 17 фахівців займається інженерією (розробка продукту), 6 з них рівня Senior/Senior+ і 11 Middle/Middle+, Junior ми собі дозволити не можемо - це дорого коштує.

Середня вартість залучення в команду у нас близько 400-500$ (рекомендації в основному + розміщення вакансій + мотивація рекрутера за фільтрацію та оформлення), при тому, що ринок праці IT перегрітий вакансіями з космічними пропозиціями навколо. Але там немає цілей і рішень, які можуть конкурувати з тими, які роблять наші хлопці)) Обожнюю просто.

Те, що виходить у команди, економить компанії на всьому. Виробництво, рекрутинг, маркетинг, навіть продажі. У нас план на січень за списком перед реєстрацій вже виконаний.

Та я не заперечую, що на старті довелося сильно ризикувати, поставивши все на рішення та методи, але тут не забуватимемо, що якраз ті самі методи побудови та управління і є нашим продуктом. Тут нам пощастило, ми правильно обрали нішу.

У команді, з вакантних, є місце тільки для Middle - Senior Android dev. Хто знає таких, буду радий рекомендаціям. Я вам сміливо заявляю, людина вам дякуватиме)

В грудні частина команди розповість, що таке Vymex. Ви побачите, що це реально краща команда і тільки вона здатна на такі вагомі цілі. Тримали б їх тільки гроші, я б не виставляв відкриті дані про людей на сайті та прописував би договори серйозніше. А поки нам нічого не заважає. Якщо хтось запропонує будь-якій людині з команди щось краще, ніж у нього зараз є, я їм буду тільки вдячний, тому що це підвищить вірогідність покращення їх життя)

Але нагадую, у вас мають бути цілі та рішення серйозніше й тут гроші не вирішують на такому рівні, тут про інше)

Хто не був на сайті ще, не заходите поки. Ми трохи оновимося на початку наступного тижня, а у вересні розкриємо чергові 40-50% інформації про продукт. В грудні на презентації покажемо інші 50%, після яких життя зміниться.

Ті, хто хотів купити в нас часткову участь в проєкті, там теж проблемки. Вони почали розкуповуватися наперед. Стадія, коли було незрозуміло, минула. Вірогідність виконання планів максимальна. Припущення, закладені на старті, підтвердилися та продовжують покращуватися)

Вийшло.

Дякую всім!

Особливо команді. Це краще, що траплялося зі мною в житті, без вас я тільки ідея.

Я іноді, коли залишаюся вдома, кручу в голові висловлювання в команді. Наскільки всі щасливі всередині проєкту, що сльози навертаються) Так, моє неусміхнене обличчя теж вміє сльозитися і це для мене те саме щастя. Тому що виходить все те, що я хотів, навіть трохи більше.

*стаття з facebook