Що таке Vymex.

Нарешті знайшов терміни, які можуть пояснити більш зрозуміло, що ми створюємо.

Якщо розділити будь-яку компанію на результати, які потрібні для досягнення мети, то необхідно зрозуміти два основних види. Це базові потреби та проєктна діяльність.

До речі, в людини це так само. Є базові потреби та є проєктна діяльність. Мобільний пристрій, яким ви користуєтеся з коробки, здатний закривати ваші базові потреби, а для якої-небудь проєктної діяльності ви встановлюєте на нього додаткові застосування.

Так само й у бізнесі. Необхідно було лише правильно архітектурно це розділити)

Базові потреби - це те, що необхідно будь-якій компанії або навіть людині для того, щоб підтримувати життєдіяльність. Знаходитися в середовищі, де вона мешкає та відповідати їй.

У бізнесі до цих результатів ми можемо віднести:

  • структуризація для легкої логістики даних;
  • інформація про людей в компанії;
  • комунікація та передача різної форми інформації;
  • зберігання файлів компанії та співробітників;
  • постановка та виконання завдань;
  • опис процесів (правил, що регулюють роботу);
  • найм і додавання людей в компанію, звільнення й передача зони відповідальності іншій людині;
  • фіксація результатів людей в компанії та нарахування заробітної плати;
  • опис матеріальних ресурсів закріплених за компанією;
  • опис матеріальних ресурсів закріплених за людьми в компанії;
  • баланс компанії, фіксація витрат і надходжень (взаємодія з балансом);
  • управління компанією (інформація про компанію, рівні доступів серед команди.);
  • календар команди відносно проєкту;
  • і інші.

Коли ви зрозумієте це, буде набагато легше жити.

Це все перерахування того, що будь-яка компанія в будь-якому разі будуватиме. Не має значення вас 5 або 10 000 людей.

Від того, як ви це збудуєте будуть залежати ваші можливості в майбутньому. Результати проєктної діяльності так само залежні від реалізації базових потреб.

Проєктна діяльність - це кожного разу унікальні результати для кожної компанії, залежно від того, що за продукт вона робить. Від виду діяльності залежить, які інструменти вам потрібні для маркетингу, продажів, аналітики, складу й так далі.

Це тисячі варіацій різних рішень, таке в світі навчилися створювати. Маса CRM і ERP для тих, хто дістався до складних рівнів)))

Я довго шукав, як пояснити, що ж таке Vymex. Так от, знайшлося розуміння в самих, нарешті))

Ми створили дуже продуману з точки зору математики софтину, яка закриватиме базові потреби будь-якої компанії. Аналогічно, як мобільний пристрій, що з коробки здатен закривати базові потреби будь-якої людини. Потім, залежно від вибору діяльності, він встановлює на нього додатки.

Ви не уявляєте, яку кількість проблем створює те, що ви банально неправильно налаштували хоч один з пунктів, перерахованих у базових потребах.

Це непомітно створює зайві тертя, а потім і масу наслідків.

Поки вас мало, ви не помітите цього всього, а коли будете великими, будете обмежені через помилки в «фундаменті». Це є те, як ви будували «базові потреби» роботи вашого проєкту на старті та не зможете їх легко виправити, тому що дуже багато «наросло» проєктної діяльності та величезні ризики від змін.

Через два роки, коли ми пройдемо всі етапи реалізації проєкту та інформація пошириться про продукт Vymex, з'явиться дуже багато різних продуктів, що налаштовують «фундамент». Те саме ядро компанії, що являє собою набір правил, принципів роботи та реалізації базових потреб)

Дуже передчуваю цей час і чекаю, коли команда покаже продукт в маси.

Це врятує дуже багато компаній в майбутньому, сильно відіб'ється на всій екосистемі та стосунках усередині бізнес середовища.

Зараз складно оцінити об'єм користі, яку принесуть подібні системи для бізнесу, але це і нормально. У 2007 році дуже мало людей розуміло що таке IPhone взагалі. Я вам скажу, що і на сьогодні невсі люди розуміють, як мобільний пристрій з операційною системою проявився на людстві.

Просто запам'ятайте. Vymex - це рішення всіх ваших базових потреб в компанії = фундамент, на якому все будується.

А все інше, включаючи продажі та виробництво - це проєктна діяльність))

Мені аж полегшало, що вдалося знайти правильний опис продукту, через всього 4 роки)))

А все тому, що ми розуміли логіку, розуміли проблему, наша компанія всередині використовує нашу ж логіку та прототипи. Тому команді було легше це все розробляти. А опис і пояснення ми якраз зараз формуємо.

*стаття з facebook