Історія команди Vymex.

Дуже скоро ми покажемо фільм про команду, який покаже чому Vymex заслуговує всіх нагород, що на сьогодні властиві проєктам.

Я спочатку сильно ризикував тим, що почав не шукати доступних мені фахівців на рівні стадії проєкту, а зробив ставку на те, що мені вдасться продати ідею ТОП спеціалістам у своїх областях)

Потім довірився їх баченню і ще раз ризикнув, щоб не випускати просте та дешеве рішення, а відразу взявся реалізовувати щось таке, що раніше ніким не робилося на цьому ринку. 

Потім ми припустили, що вкладаючи гроші в комфорт для людей і середовище, де вони проводитимуть половину часу свого життя (офіс), ми сильно заощадимо за рахунок того, що дешевше буде найм і людям більше хотытимуть знаходитись в офісі. Хоч мало хто розумів, чому ми витрачаємо гроші на рослини, горіхи, масажиста та дні народжень. Зараз нам найняти інженера рівня Middle і вище коштує 300 $, коли ринок платить від 1 500 $.

Багато хто не розумів, чому ми платимо за оренду 8 000 $, коли можна було зняти за 2 000 $. Ми так економимо фокус на обслуговування офісу та витрати на якісь базові процеси. Тим, що переплатили ми дуже сильно заощадили і сфокусувалися на проєкті, а не на ремонтах, збоях в інтернеті або контролю залишків води та кави. 

Навіщо писати свої сервіси та переписувати масу бібліотек, якщо є безкоштовні й робочі?)) Навіщо писати власний протокол шифрування та інші божевільні речі, коли в світі багато всього доступно? Тому, що крутим фахівцям не цікаво працювати на простому. За те, що вони працюють на не цікавому, вам треба ставити зарплату вище за ринок. У нас, на подив, низький зарплатний фонд порівняно з іншими продуктовими компаніями. 

Маса інших ненормальних речей, які реалізовані в Vymex в комплексі дають нереально сильний продукт, який дозволяє не грошима утримувати дуже круту команду. За що мене переповнює рівень гордості! Кожен з цих людей віддав частину себе проєкту та йому ніколи не буде соромно за те, що він зробив щось, що інші боялися.

Люблю всім серцем! Сьогодні ці 46 людей - супергерої для мене. Я бажаю, щоб у всіх були такі команди. До кінця місяця ми покажемо фільм, а поки подивіться тизер. Я плакав, коли переглядав матеріал. Шкода, що нам доведеться вирізати з 6 годинного матеріалу 5 годин, щоб був адекватний час. Але команда не знала, що я знімав це для себе і для тих людей, які перший рік створювали Vymex, а не для маркетингу. Щоб ще раз закріпити все те, що нам вдалося зробити та як це було)

Через рік нас буде 100+ людей. Менеджменту доведеться дуже сильно змінитися, щоб усе це тримати в стабільному зростанні та щоб проєкт досяг цілей, на які він замахнувся) Тоді всі наші особисті зв'язки трохи розчиняться у великій масі людей.

Така ціна гігантського результату, всі це розуміють і всі до цього готові, але не зафіксувати цей рік я просто не міг)

Це моя гордість, гордість команди. В найближчому майбутньому ми покажемо, чому це гордість усього людства) Вже дуже скоро ми покажемо цілі та рішення в повній красі. По секрету скажу, версія 0.7 проходить фінальні тести.

Приємного перегляду)

Команда Vymex, ви найкращі, кого я знаю в світі IT.

*стаття з facebook