100 000 $ в продукт.

Все так добре, що аж страшно.

Дуже не люблю, коли комфортно. Тому ми зараз витрати з 20 000 $ в місяць збільшимо до 35 000 $, а через кілька місяців до 50 000 $ і так далі...

Основна маса грошей йде на команду, таланти коштують дорого сьогодні, але коштують точно.

Я спостерігаю цифри у рекрутера. Якби у мене не був вімкнений жорсткий фільтр на моменті пошуку та пропуску кандидатів, то нас би вже 20+ людей було, але ми не поспішаємо нікуди. Я краще трохи довше буду набирати обертів, але з мінімальною кількістю помилок і продуктом того складу, що я собі уявляв завжди)

Більшість з ким я обговорював проєкт ззовні, схиляли мене до швидкого та легкого MVP, щоб дістатися до заробітку грошей і показувати хоч якісь цифри $.

Вони, насправді, мають рацію, висловлюючись від того об'єму даних, які у них є. Але якщо врахувати ще декілька ракурсів, то краще не робити різких рухів.

Керівник напрямку дизайну днями розповів, що він брав участь в проєктах вартістю по декілька мільйонів $, але такого продукту в світі ще не зустрічав. Схоже, будуть в шоці всі, хто раніше заявлявся з продуктами для бізнесу. Ось такі цілі мене мотивують більше, ніж заробити грошей.

*Без образ, колеги, з максимальною повагою до кожного, хто намагається допомогти підприємцям. Але коли я бачу в продуктах лише особисті фінансові цілі керівників, то хочеться дати дизайнерові ще більше зарядів.

Мене влаштовують такі цілі команди, мені подобаються їх амбіції та бажання зробити, щось неможливе. Я готовий брати на себе відповідальність за те, кого ми наймаємо і як налагоджені методи управління)

Хто хоче розуміти порядок цифр, які закладаються в проєкт. Ми тільки на дизайн Beta витратимо більше 60 000 $, архітектура недалеко по витраті відстане і це тільки «фундамент» в наших розрахунках, які скоро проходитимуть корекцію. Це лише 10% усієї вартості запуску проєкту.

Після виходу продукту в маси витрати множитимуться з кожним місяцем.

У березні ще підростемо по складу. Зараз в основному розширюються відділи розробки. Як виявилося, людей на великі зарплати шукати ще складніше, ніж середні збирати.

Не в усіх вистачає амбіцій взяти такого розміру «штангу». Але навіть якщо амбіцій вистачає, то там ще є маса фільтрів, для того, щоб команді було в кайф від колективу.

У команді чекаємо тільки кращих. Нікому не обіцяємо, що буде легко, а якщо таке і станеться, то не хвилюйтесь, я це одразу виправлю.

Але щоб більшість з команди були щасливі, я упевнений, мені це зробити точно вдасться.

*стаття з facebook