Сутність продуктів — це найвагоміший ракурс нашої компанії щодо ймовірності реалізації її цілей.

Ми розділяємо продукти компанії на декілька складників. Основні з них — сутність і форма.

Якщо дивитися за організаційною структурою нашої компанії, то за суть продуктів відповідає Product Owner, а за форму CTO (технічний директор).

Значення продуктів Vymex дуже просте, тому що логічне. Ми не створюємо нові розмірності результатів у бізнесі, ми шукаємо більш ефективне комбінування наявних. Розробляємо рішення їх спрощення, щоб розмістити в одній екосистемі.

Ми не дотримуємося стандартних принципів, де все структурується на бізнес-процеси.

Ми взагалі не дивимося на компанію, як на набір бізнес-процесів. Але важливо зазначити, ми не супротивники цих методів. Просто шукаємо розв’язання глобальних проблем, пов’язаних із бізнесом, з інших ракурсів.

Для нас компанія — це ресурс, створений заради результатів.

Для спрощення розуміння причини появи тих або інших результатів компанії, ми розділяємо їх на два види:

  • результати, які стосуються базових потреб (це всі результати, що закономірно повторюються в будь-якому бізнесі незалежно від розміру компанії, ніші або розташування);
  • результати, які стосуються проєктної діяльності (це все, що унікально налаштовано в кожній компанії, оскільки ці результати залежать від маси чинників: продукту, місця розташування, розміру).

Якщо дивитися на екосистему продуктів Vymex, то в ній можна побачити досить відомий набір інструментів для управління базовими потребами, який знаходиться в одному мобільному застосунку.

Обʼєднання такого об’єму функціонала в одній екосистемі, здається складним завданням, але це все ми зробили ще у 2021 році. Це рішення змінить звичні методи побудови компаній та управління результатами в бізнесі фундаментально, але воно залишиться не очевидним для основної маси користувачів, як і IOS. Чому ми згадали саме IOS? Там, як і в Android, також чітке розділення результатів користувачів на базові потреби (які вже є на пристрої в момент купівлі) і на проєктну діяльність (для якої є мільйон додатків).

Чим раніше бізнес-середовище почне застосовувати таке структурування результатів, тим раніше ми вплинемо на світову статистику неефективності запусків компаній, що має чіткі показники.