Команда. Важлива не кількість людей, а рівень інтелекту та об'єм фокуса, який залучає й утримує компанія для реалізації цілей.

Рівень цілей компанії визначає необхідну кваліфікацію команди для досягнення цілей. Тільки після ознайомлення з цілями та сенсом продуктів людина почне розглядати компанію і пропозицію з інших ракурсів.

Важливо, що людина оцінює не лише масштаб мети, а ймовірність її реалізації та його особистих результатів. Точніше, які ресурси отримає, якщо обере цю компанію для досягнення своїх результатів.

Для нас важливо:

  • вартість залучення висококваліфікованого спеціаліста (рекрутинг);
  • розмір окладу на посаду відносно норми на ринку;
  • залученість в мету компанії кожного співробітника;
  • продуктивність кожної людини в команді;
  • мати в компанії причини, по яких співробітники не будуть приймати пропозиції інших компаній з офером х1.5-2.0 від чинної фінансової мотивації.

На перераховані показники впливають усі ресурси компанії. Від вагомої мети, ймовірності її досягнення і зрозумілої вигоди для співробітника, до офісу і техніки, яку надають команді.

Пріоритет показників для компанії Vymex - це можливість швидкого масштабування і найму високого рівня фахівців у великій кількості за короткий період часу.

До комерційної версії 0.8, що за планом при стабільних умовах на ринку повинна розроблятись 19 місяців, нам треба вирости з 5 до 60 співробітників. На етапі версії 1.0 в компанії працюватиме близько 100 людей. І при вдалому спрацюванні компанії в перший рік, нам необхідно буде ефективно перейти зі 100 осіб в компанії до 300 за перший рік роботи екосистеми.

Тому для нас дуже важливі результати, пов'язані з командою. У 2021 році ми показали, що знаємо як досягати результатів відносно ракурсу “Команда” в компанії. Війна змусила нас детально проаналізувати всі результати, складники та знайти покращення, аби не зупинятися в реалізації поставлених цілей.