Трохи про продукт.

Ми завершили стадію розрахунку вартості та обчислення сценарію розвитку продукту. Зараз йде активний етап спілкування з інвесторами.

Йде стадія «закладання фундаменту», а вона найжорсткіша по відношенню до ризику та вірогідних вигод.

Після створення MVP ми на руках матимемо масу даних, щоб пропонувати добрий річний відсоток від вкладень, але це вже буде, як будь-який нормальний проєкт.

Проєкт, який ми запускаємо, висаджує в повітря голову й не всі вірять, що це взагалі можливо.

Деякі люди вірять і у них є кошти для того, щоб заходити, але їм не подобається моя манера поведінки, де я не йду на компроміси та не поступаюся в юридичних договорах або інших моментах.

Всі мої принципи та методи тільки для того, щоб цілям проєкту дати більше шансів, що = дотримування плану, на який я залучаю кошти.

Деякі хочуть, вкладаючи основну суму, мати вплив на проєкт більше, ніж інші вкладники... Немає логіки в такому намірі. Чим менше «допомагати» засновникам в розвитку їх проєкту, тим більше в нього шансів. Тільки, коли засновники без попередження відхилилися від плану, тоді слід втручатися з метою захисту своїх вкладень.

Хтось намагається засунути логіку, в якій компанія інвестора є власником частки в твоїй компанії. У цьому немає логіки, пізніше розпишу детальніше. Це створює тільки зайві прокладення, процеси та ризики.

Ми на досвіді перших декількох контактів перебудували пропозицію, прибрали можливі ризики для інвесторів, тому що у нас немає «кривих» намірів і цим же для проєкту ми забезпечили його план реалізації.

Ми просто розбили всю суму необхідних засобів проєкту для виведення продукту «на орбіту» на декілька портфелів різного розміру, сумами від 2 000 до 100 000. Де людина, що вклала 2 000, має такий же вплив на проект, як і той, що вклав 100 000. А це отримання звіту за минулий період, наявність на руках актуального плану, як розвиватиметься проєкт в найближчі 12 місяців і як змінюватимуться показники. А також ми створюємо можливість продавати свою частку в будь-який момент, прямий контакт із засновником і всі потрібні договори частки, що підтверджують володіння, в компанії.

Виконана серйозна робота. Я вдячний команді, яка розробляла цю масу розрахунків і тестів. Колись ми їх покажемо.

Бачили б ви, як реагують на проєкт люди, коли бачать з чого полягає продукт і на що він націлений впливати.

Скоро покажемо більше деталей, але зараз я дуже задоволений тим, що ми створили, як порахували, які умови пропонуємо інвесторам і які вірогідні результати у проєкту видно на сьогодні.

Всім гарного дня!

*стаття з facebook