Сьогоднішні методи ведення бізнесу давно зжили себе. Vymex – свіжий погляд в управлінні результатами.

Ті методи структурування даних і ресурси, які використовуються для ведення бізнесу, давно зжили себе і витрачають зайві ресурси на кожній з ділянок компанії: хоч то комунікація, хоч обмін файлами або навіть процеси найму та адаптації нових співробітників в команді.

Цими методами досі користуються, тому що не було рішення і ресурсу, за допомогою якого можна підвищити ефективність, не збільшуючи витрати і ризики. Великий фокус на тому, що старі системи забирають сили та ресурси на наймання і введення людини в компанію. А це лише 5% від того, як компанії втрачають ресурси.

Vymex – українська продуктова IT-компанія, яка розробляє мобільний додаток для управління ресурсами і процесами з метою контролю результатів. Продукт компанії – це система управління результативністю, яке допомагає користувачам звільнити час від рутинних процесів і сфокусуватися на головних цілях.

Старі принципи роботи будуються на людях, які вибудовують за собою ланцюг і структуру роботи компанії, де все взаємопов'язано. При неспрацьовуванні однієї ланки ланцюг руйнується і ризики втрати ресурсів (тимчасових, фінансових, людських) стають високими.

Структура компанії.

Розглянемо на прикладі стандартного бізнесу. Людина хоче отримувати результат від свого продукту (гроші, емоційне задоволення і т.п.). При розширенні компанії гілки розростаються. З'являються додаткові відділи (маркетинг, відділ продажів) і все, що є в будь-якому бізнесі. Поки ця компанія невелика, особливих труднощів немає і ризики не відчуваються. При зростанні компанії надалі функціонал ускладнюється, відділи ростуть, люди теж, відбувається розширення. Бізнес стикається з низкою труднощів, які не вирішуються зростанням обсягів продажів або виручки, і тільки 10% всіх компаній на цьому етапі залишаються на плаву. Ці труднощі є наслідком взятих за основу методів побудови компанії і логіки комбінування ресурсів.

Більшість купує ERP-систему, яка пов'язує, підсилює структуру і захист компанії. ERP фахівці роблять широкий аудит і беруть за це великі гроші. Для компанії це додасть більше пов'язаності всередині, при цьому ряд обов'язків на себе бере фахівець з ERP і будь-яка зміна оплачується додатково. Повноцінні ERP-системи недоступні для мікро- та малих бізнесів, обсяг яких загалом складає 95% всіх підприємств, тому що у них немає таких бюджетів та обсягів для "пов'язування".

Якщо копати в глибину, то принцип побудови компанії за структурою Vymex кардинально відрізняється від звичного ланцюжка взаємопов'язаних осіб. Вона побудована за принципом фрактала.

Один результат дробиться на тисячі дрібних результатів, які в підсумку збираються воєдино методом перезважування. Будь-яка компанія будується з СО (структурна одиниця), і в кожному з них є вбудовані додатки для управління ресурсами, опису процесів і контролю результатів. З побудовою структури компанії ви автоматично налаштовуєте логістику даних і зв'язок додатків між собою всередині компанії, що дозволяє економити час на побудові фундаментальних потреб. За цим принципом будується будь-яка компанія.

Людина, створивши структурну одиницю в системі, автоматично побудує весь необхідний набір додатків для даного рівня СО, займе цю роль як виконавець, зможе наповнювати додатки необхідними ресурсами (матеріалами). Коли вона додасть нового співробітника в цю СО, до нього за замовчування перейде управління і матеріали, які зв'язано працюють в системі компанії.

Це набагато спрощує процедуру найму: для цього потрібно всього відправити резюме або підтвердити запрошення на роботу і все. Ви відразу потрапляєте в структуру, в якій вже є всі необхідні додатки, ресурси, процеси для роботи.

Чим це ефективно для зростання компанії.

Якщо у вас змішані посади і функціонал, ви не зможете створити структуру. Система за допомогою своєї структури дуже логічно все розподіляє. Також структура показує можливості зростання співробітників, тому що вона часто диктує, якої посадової особи в компанії не вистачає для підвищення ефективності або зниження ризиків.

Структура вашої компанії стане інструментом, яка задасть фундамент і стане сполучною ланкою. Із інструменту, що використовується для створення структури, ви можете перейти в будь-яку точку вашої компанії, до будь-якої посадової особи (від СЕО і до вантажника). Ви зможете побачити, за що відповідальна посадова особа, які планові показники на сьогодні виконуються, як влаштовані ресурси і чи достатньо всього для виконання планів.

В момент створення СО усі ресурси структуруються в додатку "Ресурси" на матеріальні і нематеріальні. Це дозволить описати всі необхідні матеріали, які людина використовує для досягнення цілей структурної одиниці. Описавши всі ресурси, завдяки яким досягаються результати, ви зможете створювати гіпотези і припускати можливі зміни, що відіб'ються на результатах СО і в слідстві на компанії у цілому. Цей весь функціонал побудується автоматично, а при заміні людей в СО все напрацьоване просто перейде до нового співробітника, якого буде додано до компанії.

Що стане більш комфортним для співробітників.

Компанія створює або додає вас в уже наявну СО, де є додатки, які автоматично налаштовані і наповнені посадовими особами, що займали позицію до цього. Все необхідне, від компанії до робочих файлів СО, структуровано і розкладено по поличках. Ви тільки підключаєтеся до системи і працюєте в ній відповідно до своїх завдань. При заміні людини в цій СО змінюється тільки сама людина. Інформація, ресурси, листування і процеси залишаються. При купівлі телефону вам не потрібно створювати додаток, а просто завантажуєте і користуєтеся їм.

При реєстрації в додатку користувач потрапляє на головну сторінку, де може створити резюме або компанію (якщо ви власник бізнесу). Усередині системи Vymex є вже створені і зв'язані додатки: створення структури, обміну файлами (Таск-менеджер і Мессенджер), файлове сховище і додатки для управління компанією та відносинами зі співзасновниками. Їх варто тільки наповнювати потрібною вам інформацією.

Результат компанії в Vymex має інформацію про кожного посадовця в системі. Вона сформована з вичавки основних данних: скільки чого зроблено, скільки обумовленого окладу, скільки бонусів і штрафів, скільки заробітної плати нараховано, скільки авансів видано, скільки днів людини не було на роботі (відображається на ставці) тощо. А ще Дашборд вивів Баланс на рахунку та показав: скільки, в який день і яка посадова особа витрачає/поповнює гроші; факт виконання планів на момент відображення. Це тільки шаблонний результат – ви можете вивести з дашборда будь-який показник для себе і прийняти рішення. Найголовніше, що всі ці показники формуються наперед і видно весь процес внесення змін.

Процеси компанії і посадових осіб.

Процеси компанії і посадових осіб – це не довгий документ, а перелік функцій, який відноситься до тієї чи іншої посади (СО). Це розділ в додатку, де описані процеси компанії, регламенти, заявки на відпустки, видані премії і т.п. Все зібрано в одному місці, що допомагає швидко знайти потрібний файл і не витрачати час на пошуки людини, який може дати цю інформацію. Все значно спрощено для зосередження на більш важливих завданнях.

Важливо нагадати, що весь функціонал, розроблений для мобільних пристроїв, безкоштовний для користувача. Тільки компанія в залежності від свого розміру формує вартість і сплачує використання додатком.

Наступним важливим пунктом є те, що Vymex несе суттєву користь людям, які використовують додаток – це "Протокол шифрування". Він розроблений інженерами всередині проєкту, і це стане можливістю відійти від побудови інфраструктури в компанії у вигляді серверів, сисадмінім і додаткових витрат, які з цього випливають . Ви отримаєте рівень безпеки, який дозволить спокійно тримати дані в хмарному сховищі і розуміти, що це безпечніше, ніж тримати дані в "шафі".

VYMEX – це як в 2007 році з кнопкового телефону і дисків з флешками пересісти на мобільний пристрій з операційною системою і набором додатків, котрі за вас налаштовані і готові до роботи. Якщо вам чогось не достатньо на пристрої під ваші цілі, ви переходите в "Магазин" і встановлюєте необхідні додатки.