Просто про складне...

На всіх зустрічах, з ким би я не знайомився, я завжди розповідав про рішення, яке нам вдалося зрозуміти та на основі якої логіки ми розробляємо додаток. І тільки в кінці, коли голова вже вибухає в людей, я вказую на проблеми, що вирішує Vymex.

Даруйте, я просто фанат рішення і не фокусуюся на проблемі зазвичай)

Зараз спробую від зворотного. Думаю, буде зрозуміліше.

Але проблема в тому, що ПРОБЛЕМА не очевидна, тут доводиться приходити до аналогій, щоб створити розуміння у нормальної людини.

Для аналогії необхідно підібрати ресурси та результати, які схожі по суті та своїй структурі.

Повертаємося в минуле та згадуємо наш набір матеріальних ресурсів/пристроїв, які ми використали для отримання результатів в 2005 році.

Це були кнопкові телефони, диски, флешки, фізичні документи та багато іншого примітиву, що на той час здавалося ідеальним рішенням людських потреб. Це все відбувалось за допомогою людини, яка знала, як це комбінувати і виходив відносний результат.

Скорочую в формулу, набір тут простий і на малих обертах дає результат.

Різні пристрої + алгоритми комбінування та перенесення даних в голові людини = РЕЗУЛЬТАТ

Прочитайте ще раз, хто не зрозумів. З формули можна зрозуміти, що кожного разу це унікальний метод комбінування, тому що людина суб'єктивно вирішує, що працює, а що ні.

Щоб було зрозуміліше далі, тримаєте в голові приблизне розуміння, якого рівня результати ми отримували та скільки ресурсів на це витрачали.

В усій нашій роботі РЕЗУЛЬТАТИ - найважливіше.

Людина, з набором пристроїв вище, вважала нормальною те, що він отримує і 99,9999% людей навіть не думали про якісь операційні системи або про те, що результат можна прискорити та витрати енергії на комбінування зменшити, а також знизити ризики неспрацьовування в сотні разів на тисячі повторень.

У 2007 році показали телефон з операційною системою. Я чесно скажу, тільки на третьому році наших розробок (це в 2020), зрозумів фундаментально, що насправді сталося тоді та що змінилося.

Завдяки математиці вдалося створити рішення, яке об'єднало в собі такий набір нематеріальних ресурсів/додатків, що людині тепер не потрібно комбінувати багато пристроїв, тепер все в одному) Алгоритми комбінування набором правил лягли на OS (операційну систему). Вплив людини на результат зменшився в десятки разів, тому що можна було, розуміючи закономірності, вирішити тисячі завдань без участі людини і все це оновлювалося з хмарного сховища.

Давайте переглянемо формулу: мобільний пристрій + операційна система + базові додатки + магазин додатків = РЕЗУЛЬТАТ

Таке, як виявилося, можна множити в мільйони раз і рішення від цього тільки покращується з кожним роком))

Тепер повертаємося до Vymex і яку проблему ми вирішуємо на якому рівні.

Якщо компанію розглядати як ресурс, створений з метою отримання РЕЗУЛЬТАТІВ, то формулу зібрати теж можна, тільки необхідно було попрацювати із закономірностями)

Мобільний пристрій трохи легше структурувати, тому що там одна людина бере участь в отриманні результату.

У компанії найважливішим було знайти принцип структуризації, який здатний описати будь-яку компанію і потім залишалося тільки написати набір базових додатків і правил їх комбінування.

Ми ці завдання вирішили ще на початку 2021 року. Зараз в команді 30 людей, з яких 20 інженерів і ми скоро покажемо, що бізнес можна було будувати та розвивати набагато легше, ніж заведено в цьому середовищі останні 100+ років.

На сайті більше інформації про рішення. У блозі є стаття про структуру, ось посилання на неї.

Але щоб зрозуміти, що зробив Vymex, необхідно зрозуміти аналогію та проблему, яку вирішили cмартфони. Так можна розкрити розуміння можливостей такого роду технологій та відмалювати в голові можливу вірогідність.

Проблема проста - люди функціонально вирішують свої проблеми, кожного разу унікально створюючи та комбінуючи різні ресурси. Це нормально на сьогодні, але завдяки математиці та знайденим закономірностям, можна переглянути результати й побудувати рішення, яке 80% завдань перекладе на набір правил в операційній системі, а набір базових додатків в сотні разів зменшить витрату ресурсів і ризики.

Ви не уявляєте, як ви багато витрачаєте ресурсів на свої результати сьогодні порівняно з тим рішенням, що створив Vymex.

Все буде неочевидним перші 1-3 роки, але потім, як і зі смартфонами, математика та порівняльний аналіз покаже, що потрібно було лише розглянути результат з інших ракурсів)

*стаття з facebook