Відкрита лекція Саші Кіма про важливість дизайну для сучасного бізнесу.

12 листопада у робочому просторі Kooperativ пройшла відкрита лекція Олександра Кіма, Chief Designer in Vymex, присвячена цінності дизайну у сучасному бізнесі. Тему розмови вибрав сам лектор, виходячи з актуальності дизайну як одного з ключових факторів успіху (або провалу) того чи іншого бізнесу.

Олександр Кім – спеціаліст з більш ніж 10-річним досвідом у сфері дизайну, який пройшов шлях від веб-дизайну до комерційного. Встиг попрацювати у веб-студії Vintage, у креативній агенції Facility. Серед проєктів: L’Officiel, 1+1, Credit Agricole, G-Shock, Subaru. Засновник власної студії Arxel. Веде два курси по дизайну в інституті Projector.

Чи важливий дизайн для сучасного бізнесу? Може здатися, що відповідь напрошується “так”, і на цьому лекцію можна було б закінчувати. Але Сашко копнув глибше і під час презентації дав відповіді на такі питання:

  • що таке дизайн з погляду бізнесу та як він впливає на продаж товару/послуги?
  • чому хороший дизайн коштує дорого і як зрозуміти, що він справді хороший?
  • яка цінність дизайнерів-фрілансерів та як підібрати “правильних” фахівців для проєкту?
  • як налаштувати командний пункт, виходячи з пріоритетів якості, вартості, часу?

Окремо Саша Кім торкнувся питання комунікації з дизайнерами. Присутнім він показав власну модель роботи з дизайн-фахівцями, в якій чітко і по справі розставив акценти щодо пошуку спільної мови між замовником та виконавцем (дизайнером).

Кожен повинен розуміти, що будь-який дизайн повинен будуватися від фундаменту, дотримуючись цілісності та послідовності у всій архітектурі продукту. Такої думки дотримується і Сашко: чітким прикладом такого підходу стала його робота у компанії Vymex. Протягом чотирьох місяців він та його команда дизайнерів змогли створити самобутню та повноцінну дизайн-систему, яка розкриває цінності, ідею та місію бренду Vymex.

Наприкінці лекції Саша Кім висловив три головні поради щодо роботи з дизайном:

  1. Не заощаджуйте на собі та своєму проєкті.
  2. Делегуйте та довіряйте.
  3. Будьте відкриті до нового.

Повний відеозапис лекції з'явиться незабаром на корпоративному YouTube-каналі Vymex. Стежте за новинами.