Структурна одиниця = посадовець ≠ людина.

На більшості презентацій проєкту я бачу, як у людей змішане розуміння цих ключових термінів.

Прошу, щоб усі розуміли, ваш продукт = ваша компанія. Це ресурс, який складається з посадовців ще до появи людей в компанії.

Ви спочатку будуєте структуру, яка опише повністю вашу модель, що являтиме собою набір структурних одиниць, що формують результати. І тільки тоді ви додаєте в ці посади = структурні одиниці людей.

Зрозумійте, ви шукаєте не маркетолога. Ви шукаєте людину, що має набір навичок (ресурсів), які підходять під вашу посаду «Маркетолог» і можуть дати той результат, на який ви розраховуєте. По світу ходять не маркетологи, по світу ходять люди, які мають ресурси, що підходять під вашу посаду. А чи точно ресурси людини підходять, покаже одна ітерація.

І ще одна істина, яку хочу всім прояснити. Люди - не ресурси. Люди - власники ресурсів, які потрібні вашій компанії для досягнення її цілей. І платите ви не за людей в компанії, а людям за їх ресурси.

Ключовий сенс, що ми закладаємо в продукт до себе - це система, в якій будуючи структуру, що описує ваш продукт = бізнес модель, ви створите ресурс, в який в майбутньому ви додасте людей і вони впливатимуть на результати.

Закономірність, яку я зрозумів і описав, це те, що будь-який продукт - це просто набір структурних одиниць з точки зору математики. Де 1 людина - це може бути 50 структурних одиниць. Компанія на 10 000 людей і на 5 людей - це єдиний принцип побудови, який можна описати алгоритмами і закласти їх в принципи роботи операційної системи, що ми і зробили. А ми ще і створюємо набір інструментів, які потрібні структурній одиниці для планового досягнення її цілей.

Ми виробили та протестували метод побудови будь-якого бізнесу, що дозволяє створити універсальне рішення під будь-яку компанію. А щоб посада могла посилювати свою вірогідність результатів, ми створюємо щось подібне Аpp Store, де на будь-яку посаду можна буде встановити додаток = ресурс, для посилення вірогідності результату. Так, у нас буде свій магазин додатків і зовнішнім розробникам я рекомендую підключатися на старті, тому що підходи зміняться і перші зберуть всі вершки...

IOS або Android має набір додатків для базового функціонала, чого багатьом людям досить. Так само ми виробили і створюємо додаток, який буде досить для старту. А ще те, що ми відв'язали залежності в компанії від людей. Це дозволяє робити заміни без ризиків для компанії та проводити легше і швидше додавання людей в посаду. За рахунок того, що все зав'язано на посаді, а не на людині)

Мені сьогодні наш архітектор ПЗ привів класну аналогію, в якій посада, це як костюм «Залізної людини». Ми її можемо до безкінечності удосконалити, а людина, яка одягне костюм, отримає всі його можливості (інструменти, дашборди і додатки). А коли людина його покидає, костюм залишається прив'язаним до структури компанії і належати засновникові компанії))

Сьогодні у більшості компаній люди «залізні», а не костюми. Тому, коли людина йде з компанії ви втрачаєте її частину і вам доводиться шукати на ринку знову «Залізну людину», а не Тоні Старка просто, що набагато легше)))

Люди це зрозуміють, як ми випустимо продукт, тому що на практиці це сприймається легше, ніж на словах в тексті. Сьогодні на ринку є фахівці, які за допомогою різних ERP систем одягають на компанію «Залізний костюм», але це поки коштує божевільних грошей. Мова від +50 000 $ тому, що рішення не універсальне через відсутність закономірності в побудові компаній. Це якраз те, що ми робимо. Та костюм «Залізної людини» буде доступний за 9 $ за одиницю на підписці.

*стаття з facebook