Базові та проєктні результати.

На старті свого розвитку всі компанії проходять схожий шлях. Незалежно від ніші та країни вони налаштовують базові потреби для управління компанією. Це комунікація колективу, найм/звільнення людей, обмін і зберігання файлів, менеджмент завдань, інструкції…

Коли в компанії 1-5 людей, все досить просто контролювати. Немає великого об'єму інформації та завдань, комунікація теж не викликає складнощів.

При масштабуванні та збільшенні штату компанії мають проблеми правильної комунікації та зрозумілої структури отримання результату. Успіх таких компаній буде залежати безпосередньо від того, наскільки правильно вони налаштували реалізацію базових потреб. Усі проходять цей етап, розуміють вони це або ні. У звичній моделі структуризації бізнес стикається з питаннями відповідного софту, зберігання файлів, як ними обмінюватися, чи є посадові інструкції для нових співробітників. Звучить просто, але саме тут з'являється багато проблем, тому що немає такого функціонала. Досить часто вони збирають його з безкоштовного софту, який хтось повинен налаштовувати. Немає єдиного розуміння між людьми, як будується компанія і що в неї входить.

Ми розуміємо управління компанією, як комбінування та обмін усіх ресурсів різної форми між людьми. Це можуть бути завдання, інформація, яка переміщується між людьми і дає результат у вигляді виконаного завдання або проєкту. Неважливо, це управління фінансами або розробка ПЗ.

У компаніях зі штатом 50+ співробітників, кількість інформації та ресурсів тільки збільшується. Якщо у них немає чіткої та правильно побудованої логіки, все ускладнюється. З великим об'ємом інформації втрачається продуктивність і виходять зовсім не ті результати, щоб задовільняти цілі компанії або витримувати конкуренцію.

У нашій екосистемі ми чітко розклали результати на дві складові: базові і проєктні.

Базові результати.

Базові результати формуються на основі зрозумілої структури і потрібних ресурсів компанії. Vymex працює по тій же логіці, що і смартфони - ми створили власну екосистему, яку наповнили базовими додатками, які потрібні будь-якій компанії :

  • cтворення компанії та спільне номінальне володіння нею з іншими людьми;
  • структуризація компанії;
  • пошук і найм співробітників;
  • таск-менеджер;
  • месенджер, в якому зберігається історія листування вашого співробітника за компанією;
  • зберігання файлів;
  • база знань для співробітників;
  • видача та підрахунок зарплати;
  • підрахунок результатів усіх співробітників в один результат компанії;
  • та ін.

Якщо раніше усі ці функції закривалися різними додатками та сервісами, то зараз все необхідне знаходиться в одному додатку, що дуже полегшує спілкування в команді, зберігання даних і контроль результатів компанії. Усе це зручно тим, що результати збираються в одну або декілька цифр у СЕО і його легко можна розкласти, щоб побачити з чого вони складаються. Наймання співробітників стає легшим за рахунок перевіреного резюме в додатку. Відправляєте оффер і при взаємній згоді починаєте роботу. Уся інформація та інструкції зберігаються на СО (структурній одиниці) з описаними процесами та інструкціями. Процес адаптації проходить легше і швидше.

Засновникам компанії це допомагає фокусуватися на глобальних питаннях, відстежуючи тільки динаміку роботи компанії.

Проєктні результати.

Проєктні результати у кожного індивідуальні. Все залежить від виду діяльності та цілей, які ставить перед собою компанія. Це можуть бути CRM системи, додатки і програми для реалізації цих цілей.

Отримання проєктних результатів базується на правильно налагоджених базових потребах, які Vymex вмістив в себе і все математично описав.

Аналізуючи велику кількість компаній на ринку та їх помилки можемо сказати, що в перший рік існування бізнесу його правильний функціонал закладає фундамент долі компанії.